Adam Adamonis – Absolwent Akademii Teatralnej, aktor, trener

Absolwent Akademii Teatralnej, aktor, trener. Specjalizuje się w treningach służących zapobieganiu negatywnym skutkom stresu i pracy pod presją. Prowadzi warsztaty budowania relacji i komunikacji opartej na oswajaniu emocji i autentyczności. Opracował własną metodę na pracę ze stresem, w której wykorzystuje techniki pracy z ciałem.

Na sesje indywidualne przychodzą do niego osoby, które m. in. pracują pod dużą presją, poszukują narzędzi do odblokowania stresu, przygotowują się do prowadzenia programów telewizyjnych czy do trudnych wystąpień publicznych. Prowadzi cykliczne szkolenia dla pracowników z umiejętnego budowania relacji z klientem. Podstawą tych treningów jest założenie, że aby umieć dbać o dobre samopoczucie klienta należy umieć dbać o własne zasoby energetyczne, mieć świadomość własnych stanów emocjonalnych i umiejętność rozładowywania własnych napięć.

Jest propagatorem pracy z ciałem i idei dbania o siebie w ciągły sposób, aby nie musieć sięgać po doraźne środki.

Artykuły tego autora:

Potencjał kobiecy i różne jego wymiary – II Koktajl Kobiet Sukcesu już za nami!

Biznesowe spotkanie kobiet, które mogą poszczycić się tym, że osiągnęły sukces w swojej dziedzinie, odbył się 11 maja br. w nowoczesnym centrum Konferencyjnym Studio Digital Village w Warszawie. W jednym miejscu, w luźnej, koktajlowej atmosferze, ponad 250 kobiet wysłuchało z zaciekawieniem inspirujących wykładów znanych trenerów rozwoju osobistego.

Wyczerpana, przemęczona, bez motywacji? – jak temu zaradzić, o tym w rozmowie z Adamem...

Wyczerpana? Przemęczona? Bez motywacji? O pułapkach i zagrożeniach płynących z ignorowania sygnałów z ciała, ale też o metodach na znalezienie równowagi w pracy i codziennym życiu rozmawiamy z Adamem Adamonisem.

Przetłuszczające się włosy? Nigdy więcej!

Przyklapnięte włosy? Posklejane kosmyki? Brak objętości? To niestety problem wielu kobiet, których włosy nadmiernie się przetłuszczają.

Sałatka z kurczakiem i warzywami zawijanymi w bekonie wg Siby Mtongany

Jej znak rozpoznawczy to dania, które przyrządza się błyskawicznie, a wyglądają, jakby były przygotowywane godzinami. Zaskakujące, fantastyczne kompozycje smaków to egzotyczna fuzja dań Południowej Afryki, łącząca współczesną kuchnię z tradycyjnymi przepisami.