Fishburger idealny na Światowy Dzień Hamburgera!

Fishburgery – ile gatunków ryb, tyle wariantów ich skomponowania. W domowym zaciszu warto wykorzystać składniki, których używamy na co dzień, a które świetnie komponują się na przykład z wędzonym łososiem.

Fishburger idealny na Światowy Dzień Hamburgera!

Składniki:

  • 1 bajgiel z sezamem
  • 1 łyżka Ramy z olejem z awokado i nutą limonki
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • garść szpinaku
  • ¼ cytryny
  • garść kiełków
  • ½ cebuli (najlepiej czerwonej)
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój bajgla na pól i jego dolną część posmaruj masłem.
  2. Umyj i osusz szpinak, a następnie ułóż go na pieczywie.
  3. Na nim połóż plastry wędzonego łososia, dopraw szczyptą pieprzu i obficie skrop sokiem z cytryny.
  4. Cebulę pokrój w krążki i ułóż na kanapce, a następnie całość posyp kiełkami i przykryj drugą połówką bajgla.