• Autor
    Odp.
  • Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    ja robię na żwieżutkiej słonince, dożć często na dobrej wiejskiej kiełbasce, także na bekonie, boczku lub szynce… ale nie takiej papierowej ze sklepu… raczej takiej od chłopa, pachnącej, wyrazistej, prawdziwej! lubię też na masełku od czystej krowy… zdarza się, że na pomidorach… niekiedy wkrawam odrobinę cebulki… krzynę czosnku… jest niezła z pewną dozą pietruszki… nawet z kalafiorem da się ją połączyć, ale tu trzeba mieć naprawdę wyczucie…

    co jeszcze moje Drogie Panie? macie jakiż odlotowy przepis na jajochę o szóstej 55?
    zapraszam do wynurzeń 😉 no i przy jajecznicy niesamowicie smakuje seks…
    a raczej tuż po niej :-

    wiecie… taki na całego!

    PS. ja parzę ciągle do niego kawę… chyba dobrze, bo po nim oboje mamy na nią chęć :mrgreen:

    sadzonka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

    czasem dodaję fetę i pomidory.

    ciccilla
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

    Uwielbiam jajecznicę z cebulką, smażoną na mażle. Zawsze dodaję do jajek trochę mleka. Czasami robię z pomidorami, cebulą i bazylią.

    Mart
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

    ja ostatnio jadłam z cebulką, papryką, pomidorami. mniam 🙂

    sadzonka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

    jajecznica z czosnkiem?! to jest jadalne? znam osobę która jajaecznicę zagryza bułką z dżemem.

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    @izaczek wrote:

    hard to hardman? 😉

    😉

    @izaczek wrote:

    z kalafiorem bym chyba nie dala rady

    ja chyba też nie 😀

    a może na masełku? jupi

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    Na co dzień raczej nie jem jajecznicy na żniadanie, za to jest to moja ulubiona potrawa, na żniadanie 'na drugi dzień” (na marginesie: późne, leniwe żniadanie).

    Obowiązkowo na cebulce i jakimż mięsiwu. N****ętniej boczuż. Moje ostatnie odkrycie z Tesco to boczek wędzony – kostka. (robi to Kaminiarz_ w końcu żniadanie jest leniwe, prawda… 🙂

    MNIAM jupi

    fikanderku, mniam :- chętnie do Ciebie zajrzę na żniadanko 😉

    pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 286
    • Zapaleniec

    A ja robię „na zdrowo” – na oleju rzepakowym (nie szkodzi na serce tak jak masło i obniża cholesterol), z cebulką i pomidorami 🙂

    Roza2012
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 19
    • Bywalec

    Ostatnio widziała w Galileo, jak zrobić najlepsza na żwiecie jajecznice.

    A więc:
    1. żrednio rozgrzana patelnia
    2. na prawdziwym mażle a nie na oliwie
    3. jajka się tylko 2-3 razy delikatnie rozbija a nie utrzepuje
    3. dodaje się odrobinę żmietany do jajek- dla podkreżlenia koloru
    4. nie miesza się jaj na patelni tylko delikatnie przesuwa, żeby nie przywarła.

    Na koniec puszystą, niezgrudkowaną jajecznicę posypuje sie żwieżym szczypiorkiem :mrgreen:

    Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

    Ja też na rzepakowym robię, do tego lubię jak jest dożć sucha, lekko słona i np. z grzybkami 🙂

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    Ja też na rzepakowym robię, do tego lubię jak jest dożć sucha, lekko słona i np. z grzybkami 🙂

    Rencia, Skarbie, koniecznie mnie zaproż – będę się zachowywał b. powżciagliwie
    o ile to możliwe… przy Tobie 😉

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    Ja też na rzepakowym robię, do tego lubię jak jest dożć sucha, lekko słona i np. z grzybkami 🙂

    Rencia, Skarbie, koniecznie mnie zaproż – będę się zachowywał b. powżciagliwie
    o ile to możliwe… przy Tobie 😉

    wiesz, bardzo mnie te grzybki zachęciły 😀

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    Ja też na rzepakowym robię, do tego lubię jak jest dożć sucha, lekko słona i np. z grzybkami 🙂

    Rencia, Skarbie, koniecznie mnie zaproż – będę się zachowywał b. powżciagliwie
    o ile to możliwe… przy Tobie 😉

    wiesz, bardzo mnie te grzybki zachęciły :D[/quote]

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    Ja też na rzepakowym robię, do tego lubię jak jest dożć sucha, lekko słona i np. z grzybkami 🙂

    Rencia, Skarbie, koniecznie mnie zaproż – będę się zachowywał b. powżciagliwie
    o ile to możliwe… przy Tobie 😉

    wiesz, bardzo mnie te grzybki zachęciły 😀

    [/quote]

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    Ja też na rzepakowym robię, do tego lubię jak jest dożć sucha, lekko słona i np. z grzybkami 🙂

    Rencia, Skarbie, koniecznie mnie zaproż – będę się zachowywał b. powżciagliwie
    o ile to możliwe… przy Tobie 😉

    wiesz, bardzo mnie te grzybki zachęciły 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jajecznica"

Przewiń na górę