Gołąbki z serem wędzonym i kaszą jaglaną

Tradycyjne gołąbki goszczą na stołach w wielu domach. Przekonaj się, jak danie smakuje w połączeniu z wędzonym serem.

Gołąbki z serem wędzonym i kaszą jaglaną

Składniki

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 300 g kaszy jaglanej
  • 1 Fix Gulasz Naturalnie smaczne! Knorr
  • 1 cebula
  • 10 pieczarek
  • 10 dag sera wędzonego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Ugotuj kaszę według zaleceń producenta. Odstaw do wystudzenia, a potem dołóż starty ser i posiekaną natkę pietruszki.
2. Odetnij z kapusty głąb. Włóż ją do garnka i sparz we wrzątku. Sukcesywnie wyjmuj liście widelcem, by następnie nakładać na nie łyżkę przygotowanej kaszy. Potem zwiń liście, by powstały gołąbki.
3. Cebulę pokrój w kosteczkę i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Dorzuć pokrojone w „ósemki” pieczarki i smaż. Dolej 0,5 l wody i całość zagotuj.
4. Dodaj Fix Gulasz Naturalnie smaczne!, dzięki czemu sos zyska właściwą konsystencję i będzie idealnie doprawiony. Wymieszaj starannie, a następnie zmniejsz ogień.
5. Mając gotowy sos, wkładaj do niego gołąbki. Rób to bardzo ostrożnie, by się nie rozpadały. Nałóż pokrywkę na garnek i gotuj danie jeszcze 25 minut. Serwuj je na ciepło.

Wpis znaleziono dzięki:

- Gołąbki

- Kaszaj aglana

- Ser wędzony