Grillowane krewetki w sosie ze złotych owoców i limonki

Odbiegamy od utartych schematów. Proponujemy niebanalne danie na grilla, które z pewnością zadowoli podniebienia twoich najbliższych.

Grillowane krewetki w sosie ze złotych owoców i limonki

Składniki:

  • Ok 20 krewetek
  • 2 limonki
  • 60 g Złotych owoców
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu teryaki
  • 1 ząbek czosnku
  • Pęczek świeżej kolendry
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Do większego naczynia wlewamy oliwę i sok z limonki oraz posiekany czosnek.
  2. Następnie dodajemy Złote owoce, sól i pieprz do smaku, sos teryaki i posiekaną kolendrę. Odstawiamy na ok. 30 minut, po tym czasie delikatnie blendujemy.
  3. Do gotowej marynaty dodajemy krewetki i odstawiamy na kilka godzin.
  4. Następnie krewetki nadziewamy na drewniane patyczki i grillujemy przez ok. 5 minut. Gotowe możemy dodatkowo skropić sokiem z limonki.