Gulasz z fasolką szparagową i warzywami

Kolejna propozycja na szybki obiad! Któż nie lubi gulaszu, a przecież sezon na fasolkę i paprykę się dopiero zaczyna!

gulasz-z-fasolka

Gulasz z fasolką szparagową i warzywami to doskonała propozycja na jesienny obiad. Papryka i fasolka to warzywa o bogatym składzie odżywczym.

Składniki:

  •     500 g wołowiny gulaszowej
  •     1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz
  •     1 cebula
  •     1 papryka czerwona
  •     1 papryka zielona
  •     2 marchewki
  •     250 g fasolki szparagowej
  •     1 łyżka natki pietruszki
  •     3 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę. Drobną posiekaj też cebulę. Marchewki obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Papryki umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Z fasolki odetnij końcówki i pokrój ją na połówki.
  2. Podsmaż równomiernie na 1 łyżce oleju mięso, do czasu aż zbrązowieje, a następnie przełóż na talerz. Dodaj 2 kolejne łyżki oleju, dorzuć warzywa i smaż na średnim ogniu, w międzyczasie wszystko mieszając.
  3. Po około 5 minutach dolej 300 ml wody i wrzuć Gulasz Naturalnie smaczne! Knorr, który wzbogaci danie o doskonały smak i aromat.
  4. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem przez kolejne 45 minut – do chwili, aż mięso stanie się miękkie.
  5. W razie potrzeby dolej wodę. Gotową potrawę serwuj z natką pietruszki.

Wpis znaleziono dzięki:

- Gulasz z fasolą

- Pyszny gulasz

- szybkie danie obiadowe