Gulasz z fasolką szparagową i warzywami

Gulasz z fasolką szparagową
Gulasz z fasolką szparagową

Składniki:

  •     500 g wołowiny gulaszowej
  •     1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz
  •     1 cebula
  •     1 czerwona papryka
  •     1 zielona papryka
  •     2 marchewki
  •     250 g fasolki szparagowej
  •     1 łyżka natki pietruszki
  •     3 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowane mięso i cebulę pokrój w kostkę. Umyj, wyczyść i pokrój w mniejsze kawałeczki paprykę. Marchewki obierz i pokrój na plasterki. Odetnij końcówki z fasolki i pozostałą część przetnij na pół.
  2. Na rozgrzanej na patelni 1 łyżce oleju podsmaż równomiernie mięso. Przełóż je następnie na talerz.
  3. Na patelnię dodaj jeszcze 2 kolejne łyżki oleju i przez około 5 minut podsmażaj warzywa na średnim ogniu.
  4. Wymieszaj Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz, który doskonale doprawi smak dania z 300 ml wody i dolej do pozostałych składników.
  5. Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia i przez około 45 minut albo dłużej gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem, aż do chwili, gdy mięso będzie już miękkie.
  6. Dolej odrobinę wody w razie potrzeby. Gotowe danie podawaj z dodatkiem natki pietruszki.

Wpis znaleziono dzięki:

- Przepis na obiad

- Gulasz z fasolką

- Pryprawy