Jogurtowy deser bananowy w słoiczku!

Modne ostatnio desery w słoiczku to idealne rozwiązanie na przekąskę do pracy. Świetnym pomysłem na słoiczkowe drugie śniadanie będzie np. deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą czy bhapa doi – begnalski deser jogurtowy.

Jogurtowy deser bananowy w słoiczku!

Składniki:

  • 15o g ciastek z kawałkami czekolady
  • 250 g twarogu pokrojonego na kawałki
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 10 – 20 g miodu lub syropu z agawy
  • 100 g banana, pokrojonego w plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM lub ½ łyżeczki cukru wanilinowego

Sposób przygotowania

  1. Ciastka pokruszyć.
  2. Twaróg, dodać jogurt, miód, banany i cukier waniliowy zmiksować.
  3. W 4 szklankach układać warstwami rozdrobnione wcześniej ciastka i masę bananową, udekorować plastrami banana.