Kanapka po włosku – codzienność podana z fantazją

Kanapki towarzyszą nam praktycznie wszędzie. W ostatnim czasie ich sposób podawania zmienił się, a smakowite wędliny coraz częściej pojawiają się w towarzystwie oryginalnych dodatków.

Kanapka po włosku – codzienność podana z fantazją

Składniki:

  • 1 ciabatta
  • zielone pesto
  • kilka plastrów żółtego sera
  • 1 pomidor
  • cebula
  • sałata rzymska
  • rukola
  • szynka z indyka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Pomidora kroimy w plastry, cebulę w piórka, a szynkę delikatnie podpiekamy na maśle na patelni, by była chrupka i ciepła.
  2. Ciabattę przekrajamy na pół i smarujemy pesto.
  3. Następnie układamy na niej liście rzymskiej sałaty, pomidora, plastry żółtego sera, podpieczoną szynkę i cebulę.
  4. Na wierzch kładziemy rukolę, doprawiamy do smaku i zamykamy drugą połówką.

Wpis znaleziono dzięki:

- Kanapki

- Włoskie specjały

- Ciabatta