Kanapki z pastą z wędzonej makreli

Tradycyjne kanapki nie powalają na kolana gości. Mimo naszych starań, warto zastąpić tradycyjne przekąski czymś nowym. Poznaj prosty przepis na kanapki z pastą z makreli.

Kanapki z pastą z wędzonej makreli

Składniki:

  • wędzona makrela – 1 sztuka
  • twarożek – 120 gramów
  • chleb z ziarnami słonecznika, kromki – 6 sztuk
  • Rama Classic
  • Majonez Hellmann’s Babuni – 2 łyżki
  • cebula – 1 sztuka
  • natka pietruszki – 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

1. Makrelę oczyść ze skóry i ości, a następnie rozgnieć np. widelcem.
2. Twaróg wymieszaj z majonezem, dodaj makrelę i posiekaną w drobną kostkę cebulę.
3. Kromki z chleba razowego pokrój na trójkąty lub kwadraciki i posmaruj margaryną. Nałóż pastę z makreli. Kanapki
udekoruj gałązkami natki pietruszki.

Wpis znaleziono dzięki:

- Makrela wędzona

- Kanapki

- Pasta rybna