Karkówka z fasolką szparagową

Z karkówki można przygotować niezliczone ilości pysznych dań. Bardzo ciekawym pomysłem, który zaskoczy naszych domowników, może okazać się karkówka w towarzystwie białej fasoli. Po takiej uczcie nikt nie wyjdzie głodny!

Karkówka z fasolką szparagową

Składniki:

  • 500 g karkówki
  • 1 Fix Soczysta karkówka z pieca Knorr
  • 3 szklanki fasolki jaś
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • sól
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę umyj i osusz. Następnie natrzyj zawartością opakowania Fix Knorr i połową majeranku. Upiecz w woreczku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Fix Knorr
  2. Wcześniej namoczoną fasolkę gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem szczypty soli przez 30 minut.
  3. Upieczoną karkówkę lekko wystudź i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
  4. Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie podsmaż na margarynie.
  5. Teraz dodaj do fasoli upieczoną karkówkę, usmażoną cebulę z czosnkiem, koncentrat pomidorowy, pozostały majeranek oraz powstały podczas pieczenia sos. Wszystko gotuj przez 20 minut. Podawaj z pieczywem.

Wpis znaleziono dzięki:

- Karkówka

- Jedzenie

- Kuchnia