Kolorowe wrapy z żółtym serem

Popularne wrapy, na dobre zagościły na polskich stołach. Traktujemy je jako przekąski i dania główne. Szybkie w przygotowaniu i wygodne w doborze składników. Najczęściej dodajemy grillowanego kurczaka lub wołowiny. Smaczne są również w wersji wegetariańskiej.

kolorowe wrapy
Składniki na ciasto:

– 2 szklanki mąki
– 160 ml gorącej wody
– 2 łyżki oleju

Składniki na farsz:

– sałata masłowa
– kilka plastrów sera żółtego Gouda MSM Mońki
– papryka czerwona
– czerwona cebula
– jogurt naturalny
– sól, pieprz
– oregano

Przygotowanie:

Mąkę zalać gorącą wodą, dodać olej. Wymieszać składniki łyżką, a następnie zagnieść. Wyrobione
ciasto przykryć ściereczką i odstawić na kilkanaście minut. Ciasto wałkować na cieniutkie koła. Smażyć
na suchej patelni ok. 30 sekund z każdej strony.

Gotowe wrapy posmarować sosem przygotowanym z jogurtu, oregano, soli i pieprzu. Na sosie ułożyć
żółty ser oraz warzywa. Na końcu starannie zawinąć wrapy.