Zupa porowo-soczewicowa
Składniki:
por - 1 sztuka
Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
ziemniaki - 5 sztuk
czerwona soczewica - 100 gramów
jogurt naturalny - 60 mililitrów
sok z cytryny
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
...
Kurczak curry z ciecierzycą
Składniki:
biodro z kurczaka bez skóry i kości - 700 gramów
mleko kokosowe - 1 puszka
pomidory pelati - 1 puszka
cebula - 2 sztuki
ząbek czosnku - 2 sztuki
zielony groszek - 200...
Łosoś w sosie pesto z pomidorkami
Składniki:
łosoś (filet) - 500 gramów
Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
natka pietruszki - 1 pęczek
bazylia - 1 pęczek
orzeszki piniowe - 50 gramów
parmezan - 40 gramów
pomidorki cherry czerwone...
Zdrowe przekąski, czyli jak podjadać podczas oglądania filmów lub na imprezach bez wyrzutów sumienia
Zdrowo nie znaczy czasochłonnie
Przestrzeganie zaleceń zbilansowanej diety to nie tylko chwilowa moda, ale rozsądne, holistyczne podejście gwarantujące dobre samopoczucie, zachowanie szczupłej sylwetki i stały przypływ energii – fizycznej i psychicznej. W teorii nic prostszego:...
Domówka w kobiecym gronie? Sprawdź przepis na rollsy z cukinii
Składniki:
młode cukinie – 2 sztuki
oliwa – 1 łyżka
serek śmietankowy z jogurtem Piątnica - 1 sztuka
wędlina dojrzewająca – ok. 16 plasterków
oliwki zielone
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cukinię pokroić wzdłuż...
Zapiekane kluski śląskie z niebieskim serem pleśniowym, orzechami włoskimi i rukolą
Składniki:
opakowanie klusek śląskich z dziurką Jawo
Sos serowy:
100 g niebieskiego sera pleśniowego
150 g kremowego serka twarogowego
szklanka śmietany 18%
2 łyżeczki suszonego oregano
5 łyżek orzechów włoskich
½ szklanki tartego sera na...
Surówka z marchewki po indyjsku
Składniki:
4 marchewki
1 Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
1 papryczka chilli
2 łyżki płatków migdałów
½ szklanki soku pomarańczowego
1 łyżeczka cukru
1 szczypta Cynamonu z Wietnamu Knorr
1 szczypta kardamonu
pół pęczka kolendry
...
Czekoladowe mini serniczki
Składniki:
pokruszone herbatniki – 1 szklanka
kostka do pieczenia Kasia - 60 gramów
cukier - 1 łyżka
woda - 1 łyżka
kakao - 1 łyżka
twaróg sernikowy – 500 gramów
kostka do pieczenia Kasia...
Kulinarne warsztaty z Gwiazdą
W trakcie warsztatów zaprezentowane zostały dania, które świetnie sprawdzą się podczas diety odchudzającej czy detoxie. Spotkanie zaczęło się od rozmowy z Karoliną, której spektakularna metamorfoza na przełomie ostatnich lat wzbudza zachwyt obserwatorów i mediów,...
Zdrowe śniadanie – dlaczego jest tak ważne?
Na zdrowe śniadanie najlepiej wybrać płatki zbożowe bogate w węglowodany złożone, minerały i błonnik. Jeśli masz wątpliwości, czy szybkie śniadanie może być zdrowe, przeczytaj ten artykuł.
Pomysł na śniadanie – zboża są ponadczasowe!
Co zrobić na...
Sałatka ziemniaczana
Składniki:
1 czerwona lub biała cebula
600 g ziemniaków
1 łyżka musztardy Dijon
1 szczypta Pieprzu czarnego mielonego z Wietnamu Knorr
1 pęczek świeżego szczypiorku
4 łyżki oliwy z oliwek
1 szt. Bulionu na...
Surówka z kapusty czerwonej
Składniki:
300 g kapusty czerwonej
1 sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
3 łyżki oliwy
1 jabłko
1 cebula
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka cukru
Sposób przygotowania
1. Dokładnie umyj, poszatkuj główkę kapusty i przełóż do wrzątku....
Surówka witaminowa
Składniki:
1 kapusta pekińska
1 Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
1 marchewka
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżka świeżej bazylii
liście kolendry
1 cebula dymka ze szczypiorem
2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
1. Umyj i poszatku...
Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem
Składniki:
500 g ziemniaków
1 kostka Rosołu wołowego Knorr
200 g boczku wędzonego
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka oleju
1 Liść laurowy z Turcji Knorr
1 szczypta Kminku z...