PRZEPISY

Czy sięgamy po przepisy z internetu, czy zaglądamy do książek kucharskich i notatników naszych babć? Dział przepisy łączy oba te źródła. Chcesz wprowadzić do Twojego jadłospisu zupełnie nową potrawę? Szukasz kuchennych inspiracji? Tutaj znajdziesz przepisy proste i szybkie, a także te bardziej wymagające i czasochłonne. Propozycje dań zgodnych z aktualną porą roku, ale także tych na specjalne okazje. Posiłki na każdą porę dnia. Pomysły na śniadanie, obiad, deser i kolacje. Dział Przepisy to także propozycje autorskich dań szefów kuchni z całego kraju.

Rozgrzewająca zupa dyniowa

0
Nawet początkujący adept sztuki kulinarnej będzie potrafił wyczarować z niej coś pysznego. Doskonałym pomysłem na smakowity posiłek jest gęsta zupa dyniowa z pestkami dyni i słonecznika, która dzięki dodatkowi curry fantastycznie rozgrzeje w chłodny...

Śliwkowa konfitura z dodatkiem rumu

0
Zrobiliśmy smaka na coś słodkiego? Już teraz sięgnij po przepis na rewelacyjną śliwkową konfiturę z dodatkiem rumu. Z nią niestraszne nam będą nawet wielkie mrozy! Czas przygotowania: 160 minut Ilość osób: 4 Składniki: 1 kg śliwek 500...

Śląska zupa krem „Ajntopf z franckami” z nutą włoską

0
Gęsta i sycąca zupa jednodaniowa Ajntopf z franckami to kwintesencja śląskiej tradycji, nawiązującej do szanowania jedzenia oraz zasady, że nic w kuchni nie może się zmarnować i wszystko musi być treściwe. Składniki: 1 paczka klasycznie wyrabianych śląskich kiełbas firmy...

Panierowane parówki z kozim serem

0
Czas przygotowania: 20 minut. Składniki: Parówki (np. jogurtowe JBB Bałdyga) Sposób przygotowania: 1. Jajko rozdrabniamy i przyprawiamy solą. 2. Parówki przekrajamy na pół, obtaczamy w jajku oraz w bułce tartej. 3. Następnie podsmażamy je na patelni z każdej strony. 4....

Karczochy marynowane w białym occie

0
Marynowanie to nic innego jak konserwowanie produktów za pomocą octu, wina, oleju, masła, a czasem nawet kwaśnego mleka. Najbardziej znane jest jednak przygotowywanie produktów w syropie octowym, do którego zadań należy nie tylko przedłużenie przydatności...

Zapiekanka z rydzami

0
Ta pora roku emocjonuje szczególnie mocno zapalonych grzybiarzy, ale stanowi również niewyczerpane źródło inspiracji dla kulinarnych pasjonatów. Zdradzamy najlepsze przepisy szefa kuchni Knorr na dania z grzybami w roli głównej! Czas przygotowania: 60 minut Ilość osób:...

Parówki w cieście francuskim ze szpinakiem

0
czas przygotowania: 30 minut. Składniki: Parówki (np. Dobropolanki JBB Bałdyga) Ciasto francuskie Żółty ser Szpinak mrożony Czosnek Jajko Sól, pieprz Sposób przygotowania: Szpinak wraz z czosnkiem odparowujemy na patelni, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie ostudzamy. ...

Krem z białych warzyw i gruszki

0
Składniki:  Por Duży korzeń pietruszki Cebula 2 ząbki czosnku Gruszka z puszki marki Sandra 1,5 l bulionu 100 g gorgonzoli Odrobina masła do smażenia Orzechy włoskie Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek...

Rozgrzewający gulasz po węgiersku

0
Zapewne największym problemem przy gotowaniu tej potrawy może być znalezienie odpowiednich przypraw, a później dobranie do nich właściwych proporcji. Dzięki niemu osiągniemy wyjątkowy smak tego tradycyjnego węgierskiego dania. Składniki: 400 g mięsa wieprzowego, np. łopatki ...

Domowa pełnoziarnista tortilla z kurczakiem

0
Składniki dla 4 osób: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 1 pierś z kurczaka ½ czerwonej papryki ½ czerwonej cebuli kilka plastrów zielonego ogórka 1 łyżeczka...

Łosoś w cukinii z oscypkiem w łagodnej glazurze

0
Dla miłośników ryb przygotować możemy smacznego i pachnącego – łososia. Z dodatkiem cukinii i… oscypka smakować on będzie wyśmienicie. Koniecznie trzeba tego spróbować! Składniki:     600 g fileta z łososia bez skóry     3 łyżki...

Gulasz z fasolką szparagową i warzywami

0
Składniki:     500 g wołowiny gulaszowej     1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz     1 cebula     1 czerwona papryka     1 zielona papryka     2 marchewki     250 g fasolki szparagowej    ...

Leczo warzywne

0
Do przyrządzenia pysznego lecza warto wykorzystać nie tylko tę czerwoną, lecz także sięgnąć po jej żółtą i zieloną odmianę. Niezastąpione okażą się też pomidory, które w tym okresie smakują najlepiej. Na gruncie polskim bardzo...

Chińskie sakiewki – pyszna odmiana

0
Rzadko jednak kiedy te dania kształtem przypominają nasze pierogi. Zazwyczaj przybierają formę sakiewki. Popularne jest smażenie pierogów, zwłaszcza w charakterystyczny dla Chin sposób, czyli na głębokim tłuszczu. Chrupiąca skórka, pod którą skrywa się wyśmienity...

Prosty przepis na sok z czarnego bzu

0
Objawy przeziębienia możesz łagodzić naturalnie. O zdrowiu warto jednak pomyśleć i zawczasu – przed sezonem jesienno-zimowym zaopatrz domową apteczkę w naturalne środki wzmacniające odporność, uzupełniające niedobory witamin i wspomagające leczenie infekcji. Jednym z takich...

Ciekawe tematy

Uroda

Chcesz mieć brwi jak Cara? Robot może je zagęścić!

0
Koniec z trikami makijażowymi, henną, permanentnymi tatuażami czy przyklejaniem syntetycznych włosków. W Polsce dostępny jest już zabieg z użyciem robota Artas, który na trwale...

Polecane