Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Czy każde gotowanie musi kojarzyć się ze stosem naczyń zalegających w zlewie? Oczywiście, że nie! Wystarczy jeden garnek i składniki, które masz pod ręką, aby wyczarować coś naprawdę pysznego.

Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Składniki:

  • ½ młodej kapusty
  • 250 g makaronu łazanki
  • 1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
  • 300 g pieczarek
  • 2 szt. kiełbasy suszonej
  • 2 łyżki margaryny
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, pieczarki pokrój w plastry, a kiełbasę w kostkę.
  2. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będzie półtwardy. Następnie odlej płyn tak, aby pozostało tylko trochę na dnie garnka.
  3. Dodaj kapustę, pieczarki i kiełbasę. Całość duś około 10 minut.
  4. Na koniec dodaj margarynę i dopraw przyprawą Knorr, by podkreślić smak dania. Duś jeszcze kilka minut, aby potrawa nabrała lekko kremowej konsystencji. Dopraw odrobiną pieprzu. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać do łazanek suszone grzyby.

Wpis znaleziono dzięki:

- Łazanki

- Obiad

- Danie