Minikanapeczki i koreczki serowe

minikanapeczki

 

Minikanapeczki bankietowe i koreczki serowe to doskonałe szybkie przegryzki. Łatwe w przygotowaniu i smaczne.

Minikanapeczki serowe

Składniki:
krakersy lub cienko krojone bułki paryskie
100g serka topionego firmy SERTOP w osłonkach – tzw. „kiełbaski” (różne smaki)
świeże warzywa (np. ogórek zielony, koktajlowe pomidorki, różnokolorowe papryki, szczypiorek) konserwowe warzywa (np. mini kolby kukurydzy, oliwki, złote cebulki, kukurydza z puszki, malutkie marchewki, pieczarki)

Przygotowanie.
W osłonce serka zrobić niewielki otwór np. wykałaczką, przez który wyciskać serek na krakersy lub kromeczki bułki, robiąc ozdobne wzory. Następnie przybrać drobno pokrojonymi kolorowymi warzywami świeżymi lub konserwowymi.

Koreczki z serków topionych

minikanapeczk2iSkładniki:
kostka serków topionych firmy SERTOP o różnych smakach (np. Złoty Ementaler, z papryką, z wędzonym kurczakiem, z pomidorami, z warzywami), warzywa i owoce: zielony ogórek, koktajlowe pomidorki, winogrona różowe, papryka, oliwki.
Przygotowanie.
Kostki serka topionego pokroić na nieduże kwadraciki. Warzywa pokroić ozdobnie. Spinać razem wykałaczką w różnych zestawach i ułożyć na liściach sałaty. Szczególnie polecamy koreczki z serka Złoty Ementaler i różowych winogron oraz z serka z wędzonym kurczakiem i zielonego ogórka. Podawać jako przekąskę do win.