Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

Paluszki warzywne to świetny pomysł na niebanalną i zdrową przekąskę! Dip oliwkowy zapewni niepowtarzalny smak. Przekonaj się sama!

Paluszki warzywne z dipem oliwkowym


Składniki:

  • zielone oliwki – ½ szklanki
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • świeża bazylia – ½ pęczka
  • czosnek – 1 ząbek
  • śmietana jogurtowa 10% od OSM Piątnica – 100ml
  • sól, pieprz do smaku
  • marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia

Sposób przygotowania:

  1. Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki.
  2. Dodać oliwę, posiekaną bazylię i wyciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
  4. Całość dokładnie wymieszać.
  5. Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią.

Wpis znaleziono dzięki:

- Warzywa

- Przekąska

- Kuchnia