Parówki w cieście francuskim ze szpinakiem

Uśmiechasz się na samą myśl o takich daniach? W takim razie koniecznie sprawdź je poniżej!

czas przygotowania: 30 minut.

Składniki:

  • Parówki (np. Dobropolanki JBB Bałdyga)
  • Ciasto francuskie
  • Żółty ser
  • Szpinak mrożony
  • Czosnek
  • Jajko
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak wraz z czosnkiem odparowujemy na patelni, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie ostudzamy.
  2. Ciasto francuskie smarujemy masą szpinakową, posypujemy wcześniej startym serem, a później zawijamy w nie parówki.
  3. Gotowe sakiewki smarujemy jajkiem.
  4. Na koniec danie wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i zapiekamy do rumianego koloru.