Pierogi z mięsem mielonym w stylu gruzińskim

To one pozwolą nam popuścić wodze fantazji. Babcie mają jakąś zaskakującą umiejętność przygotowywania idealnego ciasta. Zazwyczaj jest puszyste i delikatne. Dlatego zaczerpnij od nich wszelkich informacje na ten temat.

pierogi z gruzinskim farszem

Spróbuj klasycznego dla naszej kuchni farszu mięsnego. Odpowiednio mięsny i dobrze zbalansowany smak pomoże ci uzyskać Przyprawa do mięsa mielonego Knorr. A kiedy uformujesz pierogi w kształcie sakiewek, dodatkowo zyskasz podziw gości

Składniki:

Ciasto na pierogi

  • mąka pszenna – 1 kg
  • jajka – 2 szt.
  • ciepła woda – 300 ml

Farsz:

  • mięso mielone wieprzowe – 150 g
  • Przyprawa do mięsa mielonego Knorr – 1 opak.
  • mięso mielone jagnięce – 300 g
  • mięso mielone wołowe – 150 g
  • kumin mielony – 1 łyżeczka
  • czerwona papryczka chilli – 2 szt.
  • ząbki czosnku – 3 szt.
  • świeża kolendra – 1 pęczek
  • natka pietruszki – pół pęczka
  • koperek – pół pęczka
  • Rosół z kury Knorr – 2 szt.

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj mąkę z jajkami, dodając ciepłą wodę. Powoli wyrób ciasto tak, aby było elastyczne. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
  2. W drugiej misce połącz mięsa mielone z posiekanymi ziołami, mielonym kminkiem, posiekanym chili i czosnkiem, dopraw Przyprawą do mięsa mielonego Knorr. Kompozycja nada wyrazisty smak mięsa. Farsz dokładnie wymieszaj.
  3. Ciasto przełóż na stolnicę obsypaną mąką. Urywając małe kęsy, rozwałkuj je na cienki placek, a następnie za pomocą szerokiej szklanki lub specjalnego wycinaka wytnij krążki.
  4. Na środek krążka nałóż łyżeczkę farszu, brzegi ciasta zwilż wodą, a następnie brzegi zbieraj, łącząc ze sobą kawałek za kawałkiem, aż uformuje się mała sakiewka.
  5. W garnku nastaw wodę. Dopraw ją do smaku kostkami rosołowymi. W gotującym się wywarze gotuj powoli pierogi przez około 5-7 minut.