Pikantny gulasz z kiszoną kapustą

Gulasz to idealne rozwiązanie na rodzinny obiad. Odkryj nasz przepis i uzyskaj nowy, odmieniony smak tego dania.

Pikantny gulasz z kiszoną kapustą

Składniki

  • 0,5 kg wołowiny gulaszowej
  • 0,5 kg wieprzowiny
  • 1 Fix Gulasz Naturalnie smaczne! Knorr
  • 2 łyżki pikantnej papryki mielonej
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 100 ml czerwonego wina
  • ¼ kg kapusty kiszonej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokrój w ok. 1,5 cm kostkę i posyp papryką.
  2. Marchew obierz i pokrój w plastry, a cebulę na małe kawałki.
  3. Wlej na patelnię 1 łyżkę oleju i smaż cebulę ok. 5 minut, aż się zrumieni.
  4. Dołóż mięso i smaż do momentu zrumienienia z każdej strony – na mocnym lub średnim ogniu ok. 5 minut.
  5. Dołóż marchewkę, wlej wino, szklankę wody i 1 opakowanie Gulasz Naturalnie Smaczne! Knorr, by danie zyskało właściwą konsystencję i wyrazisty smak.
  6. Gdy całość będzie wrzeć, zmniejsz ogień i przykryj danie.
  7. Gotuj kolejne 30 minut.
  8. Dołóż kiszoną kapustę i od tego momentu danie powinno gotować się jeszcze przez 15 minut. Dodatkiem będą ziemniaki lub kluski.

Wpis znaleziono dzięki:

- Gulasz

- Wołowina

- Papryka