Pomidory z grilla z serem

Jeżeli nie mamy akurat pod ręką innych rodzajów sera, możemy sięgnąć również po zwyczajny biały ser, czyli twaróg, który sprawdzi się świetnie w połączeniu z grillowanymi pomidorami!

pomidory_z_grilla_z_serem

Składniki:

  • pomidory – 4 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr – 1 opakowanie
  • chudy biały ser – 10 dekagramów
  • orzeszki pinii – 5 dekagramów
  • posiekane świeże zioła – 2 łyżki
  • Majonez Hellmann’s Babuni – 3 łyżki
  • oliwa z oliwek – 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i osusz pomidory, a następnie skrój je w średniej grubości plastry.Na suchej i rozgrzanej patelni upraż orzeszki pinii.
  2. Wymieszaj z wodą Sos sałatkowy czosnkowy Knorr, który doskonale doprawi gotowe danie,
  3. Przygotuj kawałek folii aluminiowej. Ułóż na nim na przemian pokrojony w plastry ser i pomidory.
  4. Całość posyp orzeszkami pinii oraz ziołami. Tak przygotowane pomidory polej oliwą z oliwek, a następnie zawiń w folię. Na rozgrzanym grillu piecz je przez kilkanaście minut i podaj z sosem czosnkowym.

Wpis znaleziono dzięki:

- Grill

- Pomidory

- Twarożek