Przepis na gulasz z dyni

Jesienne gulasze niezastąpione podczas jesiennej słoty. Doskonale rozgrzewają i zaspokajają apetyty po powrocie ze szkoły i pracy.

gulasz-z-dyni
Przepis na gulasz z dyni

Jednocześnie, jako danie jednogarnkowe, są proste w przygotowaniu. Aby cechowały się głębią smaku, warto sięgnąć po Gulasz Naturalnie Smaczne! Knorr. Dzięki niemu, gulasze będą doskonale przyprawione, wyraziste w smaku.

Składniki:

  •  mała dynia – 1 szt.
  •  Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz – 1 opak.
  •  cebula – 1 szt.
  •  kwaśna śmietana 18% lub gęsty jogurt typu greckiego – 100 ml
  •  posiekana natka pietruszki – 2 łyżki
  •  oliwa – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Obierz dynię ze skóry. Usuń pestki I pokrój miąższ dyni w kostkę ok. 2 cm. Drobno pokrój cebulę.
  2. Przesmaż cebulę na oliwie do momentu, gdy będzie zmieniać kolor.
  3. Dodaj dynię i smaż dalej, mieszając przez 5 minut. Dodaj 400 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne, dzięki czemu danie nabierze głębokiego smaku.
  4. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj gulasz przez 10-15 minut do momentu, gdy dynia będzie miękka.
  5. Podawaj gulasz dyniowy ze śmietaną i posiekaną świeżą pietruszką.

Wpis znaleziono dzięki:

- Gulasz z dyni

- Jesienne warzywa

- Jesienne przepisy