Przepis na pyszne róże karnawałowe

Idealna na szaloną imprezę, ale i romantyczne spotkanie we dwoje!

Przepis na pyszne róże karnawałowe
Przepis na pyszne róże karnawałowe

Marka Diamant przygotowała przepis, który pomoże zabłysnąć przed ukochaną osobą, ale i zachwycić gości podczas wieczornej zabawy. Róże warto udekorować śnieżnobiałą, elastyczna polewą marki DIAMANT, której przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. By stworzyć przepiękne różane płatki do polewy polecamy dodać odrobinę soku malinowego, który zabarwi polewę na różowo. Kreatywności nigdy za wiele, eksperymentujcie razem z nami w karnawale!

Róże karnawałowe z kolorową polewą na ciasto:

  • 50g Cukru pudru DIAMANT
  • 340g mąki pszennej
  • 4 duże żółtka
  • ½ łyżeczki soli
  • 180g kwaśnej śmietany

na polewę:

  • 100g Cukru do polew DIAMANT
  • 10ml soku malinowego

Sposób wykonania:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i dokładnie wyrobić. Rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy i krążkami o różnych wielkościach wycinać po 3 kółka, każde ponacinać z boku 3,4 razy.
  2. Nałożyć kółka jedno na drugie, zaczynając od największego, docisnąć pośrodku. Smażyć w głębokim tłuszczu, dobrze rozgrzanym, z obu stron.
  3. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przygotować polewę gęstą, kolorową polewę – cukier do polew połączyć z sokiem malinowym. Polewę przełożyć do papierowego rękawa. Ozdobić środki i brzegi róż. Róże dodatkowo oprószyć można cukrem pudrem.

Wpis znaleziono dzięki:

- Karnawał

- Przekąski na słodko

- Róże karnawałowe