Pulpety z dorsza

pulpety z bialej ryby
Pulpety z dorsza

Sekretem aromatycznego dania będzie dodanie szczypty koperku.

Składniki:

  •     500 g filetów z dorsza bez skóry
  •     koperek
  •     50 g rodzynek
  •     jajko
  •     3 łyżki kaparów
  •     2 kajzerki
  •     2 łyżki kaszy manny
  •     2 łyżki bułki tartej
  •     100 ml śmietany 12%
    Knorr Naturalnie Smaczne – Klopsiki w sosie pomidorowym
    3 łyżki Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Sposób przygotowania:

  1. Koperek, kapary i białą rybę drobno posiekaj, kajzerkę pokrój w kosteczkę, przełóż wszystko do miski.
  2. Dodaj rodzynki, dwie łyżki kaszy manny i wbij jajko. Całość odstaw na 10 minut, aby bułka wchłonęła wilgoć. Po tym czasie wymieszaj.
  3. Z powstałego farszu uformuj małe okrągłe pulpeciki, obtocz je w bułce tartej i obsmaż na patelni na rozgrzanej margarynie.
  4. Do pulpetów dodaj śmietanę, pół szklanki wody i produkt do pulpetów Knorr, który podkreśli smak i aromat potrawy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  5. Gotuj pod przykryciem 2-3 minuty. Rybne pulpety podawaj z gotowanymi ziemniakami.