Puszysty piernikowy deser z miodem i owocami

Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów.

przepis na piernikowy deser

Lekki, puszysty deser jest doskonałym pomysłem na błyskawiczną i widowiskową słodką przekąskę, która z pewnością podbije podniebienia gości i domowników.

Składniki na 4 porcje

  •     3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
  •     3 łyżki miodu
  •     6 łyżek mleka w proszku
  •     Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g
  •     Owoce świeże lub z syropu
  •     Płatki migdałowe
  •     Tarta czekolada

Przygotowanie:

Pokruszyć pierniki na kawałeczki, serki homogenizowane wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. W przygotowanych salaterkach lub szklankach ułożyć warstwę pokruszonych pierniczków i nałożyć łyżką warstwę z serka. Całość przyozdobić owocami, płatkami migdałowymi i tartą czekoladą. Gotowe! Smacznego!

Porada: Deser można nieco uprościć używając tradycyjnego serka homogenizowanego w ulubionym smaku zamiast serka z miodem i mlekiem w proszku.