Roladki z bakłażana z czerwoną papryką i kozim serem

Do ich przygotowania można użyć wszystkiego, co ma się pod ręką. Świetnie sprawdzą się nie tylko warzywa czy owoce, ale także różnego rodzaju sery.

Roladki z bakłażana z czerwoną papryką i kozim serem

Składniki

  • 2 łyżki Przyprawy do pikantnego grilla Knorr –
  • 2 bakłażany
  • 2 łyżki soli
  • 10 dag marynowanej papryki ze słoika
  • 100 g twardego koziego sera
  • 1 bazylia w doniczce
  • 10 dag suszonych pomidorów

Sposób przygotowania

1. Pokrojone na plastry bakłażany posyp solą – w ciągu 10 minut powinny puścić sok. Następnie warzywa opłukaj zimną wodą, tak by usunąć całą sól, i odłóż na papierowy ręcznik, by wyschnęły. Już suche posyp Przyprawą do pikantnego grilla, dzieki której danie będzie wyraziście doprawione.
2. Na desce rozłóż plastry bakłażana, a na nich umieść po kawałku koziegoi sera, papryki, suszone pomidory i bazylie (parę listków). Zwiń ściśle roladki, umieść w nich wykałaczki, które zapobiegną rozpadaniu się.
3. Grilluj na tackachlub w piekarniku ok. 20 minut. Co jakiś czas roladki obracaj.