Rybka, czyli kanapka dla najmłodszych

3 listopada obchodzimy święto najpopularniejszej przekąski – kanapki. Towarzyszy nam codziennie, przygotowywana na różne sposoby.

kanpka-rybka
Rybka, czyli kanapka dla najmłodszych

Najmłodsi nie zawsze lubią jeść to, co im podamy – często nie podoba im się wygląd, smak czy składniki. A jak kanapka zawiera warzywa – to staje się „niejadalna”. Spróbujmy zatem trochę poeksperymentować i… zrobić kanapkowego potwora lub kanapkę w kształcie kolorowej rybki.


Kanapka dla dzieci „Rybka”

Składniki:

  • pieczywo pszenne, kromka – 1 sztuka
  • Rama Classic
  • serek wiejski – 1 łyżka
  • ogórek – 0.5 sztuki
  • rzodkiewka – 1 sztuka
  • oliwka czarna – 1 sztuka
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Pieczywo okrój ze skórki i posmaruj Ramą, dzięki której kanapka smakować będzie wyśmienicie. Skórki pozostaw na później. Następnie nałóż serek i rozsmaruj równomiernie.
2. Ogórka i rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki – rozłóż na pieczywie imitując łuski rybki.
3. Oliwkę umieść w miejscu oka, a szczypiorek i skórki pieczywa niech posłużą jako płetwy i ogon ryby. Kanapka Rybka gotowa!

Wpis znaleziono dzięki:

- Kanapka rybka

- Przepis na kanapkę

- Kanapka dla dziecka