Sałatka koktajlowa z papryką i krewetkami

Przepis na sałatkę koktajlową z papryką i krewetkami

kokardki

Składniki:

  • 200 g makaronu farfalle
  • 150 g krewetek koktajlowych
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 ogórek świeży
  • 1 cytryna
  • pół pęczka koperku
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek ketchupu
  • 4 łyżki wody
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron na sposób al dente. Następnie odcedź go i skrop oliwą z oliwek.
  2. Kolorowe papryki, jak również ogórka, dokładnie umyj i drobno pokrój w kostkę.
  3. Krewetki odcedź z zalewy.
  4. Następnie przygotuj sos. W misce połącz: ketchup z majonezem, wodą, sokiem z cytryny i zawartością opakowania sosu sałatkowego włoskiego, który wyśmienicie skomponuje się z pozostałymi składnikami.
  5. Do sosu dodaj pokrojone warzywa, makaron, krewetki i posiekany koperek. Całość delikatnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.

Wpis znaleziono dzięki:

- Sałatka

- Przepis

- Makaron