Sałatka „Szefa” z kapusty pekińskiej

Pyszny przepis na sałatkę w iście szefowskim stylu!

salatka
Sałatka „Szefa” z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • kapusta pekińska
  • sos sałatkowy (np. Szefa Knorr)
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ketchupu
  • 80 g sera żółtego
  • 60 g szynki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 0,5 natki pietruszki
  • 2 jajka na twardo
  • papryka czerwona
  • cebula
  • łyżka chrzanu
  • 20 g grzanek

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińską poszatkuj. Ogórka konserwowego pokrój w kostkę, a cebulę drobno posiekaj. Przełóż wszystko do miski.
  2. Paprykę, ser żółty i szynkę pokrój w paski. Jaja obierz i pokrój w kostkę. Dodaj wszystko do miski z kapustą.
  3. Przygotuj sos sałatkowy z majonezem i ketchupem, dla nadania wyjątkowego smaku. Wymieszaj sałatkę z sosem. Podawaj posypaną grzankami.
  4. A kiedy tradycji stanie się zadość… sięgnijmy po oryginalną sałatkę z kaszy jaglanej z kurczakiem i cukinią.

Smacznego!