Sałatka Waldorff z białym ryżem

Sałatki są pyszne zwłaszcza latem, bo to wtedy wszystkie warzywa i owoce nabierają smaku i wyrazistości. Dziś proponujemy sałatkę z selerem i jabłkiem w towarzystwie indyka.

Sałatka Waldorff z białym ryżem

Składniki:

  • 1 saszetka Ryżu Białego marki Halina
  • 1 mało jabłko
  • pół selera
  • łyżka oleju
  • 100 g piersi indyka
  • sól i pieprz
  • ulubione przyprawy do indyka
  • majonez
  • sok z cytryny
  • szczypiorek lub pietruszka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojoną pierś z indyka podsmażyć na oleju z dodatkiem soli, pieprzu i ulubionych przypraw do mięsa.
  2. Seler i jabłko obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, a następnie skroplić sokiem z cytryny.
  3. W misce wymieszać indyka, selera, jabłko i dodać majonez.
  4. Całość położyć na ryżu. Na koniec posypać szczypiorkiem lub pietruszką.

    Smacznego!

  • Ewelina

    Chociaż nie wygląda apetycznie, to jest przepyszna !