Sałatka z parówkami, kukurydzą i rzodkiewką

Jakie potrawy przyrządzić na przyjęcie? Najlepiej, oryginalne w smaku i łatwe w przygotowaniu. Sprawdź nasze przepisy – niektóre składniki na pewno masz w lodówce!

Sałatka z parówkami, kukurydzą i rzodkiewką

Idealnym składnikiem do imprezowych przekąsek będą parówki! Wbrew pozorom, mogą być głównym składnikiem  zapiekanek, sałatek i potraw z ciasta francuskiego. Co więcej, ich przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Brzmi dobrze? Do dzieła!

Składniki:

  • Opakowanie parówek (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • Pęczek rzodkiewek

Składniki na sos:

  • Łyżka majonezu
  • Mały jogurt naturalny
  • Sól, pieprz do smaku
  • Koperek

Sposób przygotowania:

  1. Parówki pokrój w talarki, a wszystkie warzywa w kostkę.
  2. Następnie dodaj kukurydzę.
  3. Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z majonezem, przypraw solą i pieprzem oraz dodaj
    pokrojony koperek.
  4. Na koniec połącz ze sobą wszystkie składniki.