Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami

„By nieco urozmaicić nasz codzienny obiad, polecam przygotowanie wyjątkowego spaghetti na bazie pomidorów i papryki właśnie. Naprawdę będzie bardzo smacznie!” – dodaje szef Piotr Murawski.

spaghetti-z-grzybami
Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami

Grzyby to częsty składnik jesiennych potraw. Czy jednak pasuje do spaghetti? Przekonajcie się sami.

Składniki:

  •     200 g makaronu spaghetti
  •     2 puszki krojonych pomidorów
  •     Knorr Naturalnie smaczne – Spaghetti Bolognese
  •     cukinia
  •     papryka
  •     150 g pieczarek
  •     cebula
  •     garść świeżej bazylii
  •     łyżka oleju

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cukinię i paprykę w drobną kostkę, cebulę poszatkuj. Starannie opłucz pieczarki pod bieżącą wodą, osusz je i pokrój w plastry.
  2. Ugotuj makaron, stosując wskazówki załączone na opakowaniu, następnie go odcedź.
  3. W trakcie gotowania się makaronu, zarumień cebulę na łyżce rozgrzanego oleju.
  4. Następnie dodaj do niej resztę pokrojonych wcześniej warzyw. Całość smaż na dużym ogniu ok. 5-7 minut.
  5. Pomidory z puszki połącz z opakowaniem Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese, który nada im ziołowego posmaku. Tak przygotowany sos doprowadź do wrzenia.
  6. Następnie zmniejsz ogień i gotuj go przez ok. 10 minut. Po tym czasie dodaj do niego podsmażone wcześniej warzywa i całość gotuj przez 2-3 minuty.
  7. Makaron wymieszaj dokładnie z sosem. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

Wpis znaleziono dzięki:

- Grzyby w daniu

- Jesienne warzywa

- Spaghetti