Szarlotka ze spodem z kaszy jaglanej

Nie masz pomysłu na zdrowe i jednocześnie smaczne ciasto? Szarlotka z kaszą jaglaną to idealne rozwiązanie.

Szarlotka ze spodem z kaszy jaglanej

Składniki

  • 1 gruszka
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka masła z Bretanii Croises
  • 150 g kaszy jaglanej Wiodąca Marka
  • 100 g cukru brązowego
  • 1 jajko
  • 2 płaskie łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • pół łyżeczki świeżo startego cynamonu
  • sok z połowy cytryny
  • 50 g płatków migdałowych Wiodąca Marka

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj prażone jabłka z gruszką.
  2. Umyj owoce i obierz je oraz usuń gniazda nasienne.
  3. Pokrój owoce w plastry i przełóż do wody z sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
  4. Następnie odsącz je na durszlaku.
  5. Na głębokiej patelni rozgrzej masło.
  6. Dodaj owoce oraz cukier brązowy
    i smaż na dużym ogniu przez około 5 minut. N
  7. a koniec dodaj cynamon i zamieszaj.
  8. Odstaw do ostygnięcia. Ważne, żeby owoce pozostały lekko twarde.

Wpis znaleziono dzięki:

- Szarlotka

- Kasza jaglana

- Ciasto