Tosty z serkiem i gruszką w maśle

W okresie wakacyjnym mamy więcej czasu na kuchenne eksperymenty. Warto więc wypróbować nowe smaki. Postawmy na słodkie, fantazyjne tosty z serkiem i konfiturą żurawinową oraz podsmażaną na wolnym ogniu gruszką w maśle.

Tosty z serkiem i gruszką w maśle

Składniki:

  • Chleb tostowy pełnoziarnisty 12 kromek
  • serek homogenizowany waniliowy 250 g
  • miód 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie garść
  • gruszka 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • konfitura żurawinowa do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Orzechy rozdrobnić, wymieszać z serkiem homogenizowany i miodem.
  2. Gruszkę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu przez kilka minut.
  3. Kromki chleba tostowego zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować serkiem homogenizowanym.
  4. Na każdą kromkę chleba wyłożyć 3 plastry gruszki i dekoracyjnie konfiturę żurawinową.