Zrównoważony skład i unikalny smak – dlaczego warto wybrać ketchup Pudliszki?

Badania wykazują, że Polki i Polacy coraz częściej zastanawiają się nad tym, co ląduje na ich talerzu. Nareszcie!

Zrównoważony skład i unikalny smak – dlaczego warto wybrać ketchup Pudliszki?

Rosnąca świadomość konsumencka napawa optymizmem, bo oznacza – ni mniej, ni więcej – że jesteśmy coraz zdrowsi i coraz rzadziej spożywamy produkty, które nam szkodzą. Nie oznacza to oczywiście, że musimy eliminować z diety wszystko, co lubimy – wystarczy odpowiedni dobór właściwych produktów. Jeśli chodzi o ketchup, wyborem optymalnym wydaje się ketchup Pudliszki. Co go wyróżnia i dlaczego warto mieć go w swojej kuchni?

Ketchup Pudliszki – naturalny skład be konserwantów

Refleksja nad codzienną dietą często zaczyna się od kalkulacji – jak bardzo to, co jem, jest naturalne? Ile jest sztucznych chemicznych substancji w rzeczach, które spożywam na co dzień? Sięgając po ketchup Pudliszki, możesz mieć pewność, że ilość chemii w twoim ketchupie wynosi okrągłe zero. Jego skład (jak i skład innych produktów tej firmy, takich jak np. koncentrat pomidorowy czy sos do spaghetti Pudliszki) jest maksymalnie naturalny. Oprócz pomidorów znajdziesz w nim jedynie niezbędne ilości naturalnych substancji konserwujących – soli, cukru i octu – oraz nieco skrobi ziemniaczanej, która nadaje ketchupowi pożądaną konsystencję. Nic innego nie jest tam potrzebne – żadnych konserwantów, żadnych ulepszaczy.

Ketchup, koncentrat, sos do spaghetti Pudliszki – na bazie najlepszych pomidorów

Jak zatem udaje się uzyskać doskonały, głęboki, intensywnie pomidorowy smak produktów takich jak ketchup czy sos do spaghetti Pudliszki? Sekret tkwi w starannym doborze najwyższej jakości surowca – czyli świeżych pomidorów. Pomidory, które stanowią bazę ketchupu, przecieru pomidorowego, sosów, pozyskiwane są bezpośrednio od lokalnych dostawców i od razu, „na świeżo” trafiają do przetwórni. Co więcej, w 80% są zbierane ręcznie, co gwarantuje uważną, dokładną selekcję warzyw już na tym etapie.

Oprócz jakości warzyw stanowiących podstawowy składnik produktów Pudliszki ważna jest także ich ilość, która decyduje o wyrazistym, intensywnym smaku. W przypadku klasycznego ketchupu łagodnego minimalna ilość pomidorów potrzebna do wyprodukowania 100 g ketchupu to 198 g, w przypadku ketchupu łagodnego premium – aż 225 g! Oba te wyniki znacznie przewyższają to, co jest w stanie zaoferować rynkowa konkurencja i gwarantują unikalny, soczyście pomidorowy skład.

Warto przy tym wiedzieć, że tak wysoka zawartość pomidorów w ketchupie Pudliszki wpływa nie tylko na smak, ale też na jego wartość odżywczą. Pomidory – oprócz wielu znanych powszechnie witamin i minerałów, jak witamina A i potas – zawierają naturalny przeciwutleniacz, likopen. Jest on niezwykle istotny w profilaktyce chorób serca i nowotworów. Ze względu na to, że likopen nie ulega redukcji w procesach przetwórczych, ketchup może być traktowany jako jego pełnowartościowe źródło.

Smacznego!