Zupę chlebową – pomysłowo i bezglutenowo

Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych.

Zupę chlebową – pomysłowo i bezglutenowo

Składniki:

  • 1 litr bulionu (domowy lub BIO kostki bulionowej)
  • 1 cebula
  • 30 g masła
  • 250 g bezglutenowego Chleba krojonego Teff 3Pauly
  • Sól, kminek, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Pociąć chleb na paski i drobno posiekać cebulę.
  2. Na rozgrzanej patelni roztopić masło i podsmażyć chleb wraz z cebulą, aż kostki cebuli staną się szkliste.
  3. Bulion zagrzać i dodać do niego podsmażony chleb z cebulką.
  4. Doprawić przyprawami i całość gotować na małym ogniu przez 2-3 minuty.