Gofry z wołowiną – przepis zaczerpnięty z Kanady

Gofry kojarzą nam się głównie z wakacjami, bitą śmietaną i morzem owoców. Niewiele osób wie, że słodkie dodatki można jednak zastąpić słonymi i wybrać gofra w wersji wytrawnej. Skąd pomysł na słone wafle i z czym je najlepiej jeść?

Gofry z wołowiną przepis zaczerpnięty z Kanady Słone wafle jest to pomysł zaczerpnięty z podróży, z Kanady czy Ameryki. Skąd wykorzystanie w nich mięsa?

Po prostu ciekawość wszystkich kuchni, które istnieją, ponieważ te wafle, które robimy są na bazie pomysłu amerykańskiego, ale nie są stricte amerykańskie – mówi newsrm.tv Monika Siudem, właścicielka Waffle Bar. Z czym jeść takie wafle? Ograniczeniem jest tak naprawdę tylko wyobraźnia. Smaki można łączyć na wiele sposobów, popularne są na przykład gofry z łososiem i wasabi czy z wołowiną i gorgonzolą.

Sekretem wafli jest to, że mięso jest zapiekane w cieście. Jak tłumaczy Monika Siudem, wyjątkowy smak wafla bierze się właśnie z tego mięsa, które piecze się w środku. Na wafla nakładane są różnego rodzaju dodatki, jak na przykład ser czy warzywa, a później jest on przecinany na pół i składany tak jak kanapka. Taki posiłek jest świetnym pomysłem na syty lunch czy kolację.

Wpis znaleziono dzięki:

- Gofry z mięsem

- Danie obiadowe

- Kanadyjskie gofry

  • Justyna

    Z wołowiną? Mmm, muszą być dobre mojemu mężowi na pewno by zasmakowały. Pani mówi, że sprowadza specjalne maszyny do pieczenia gofrów, ale ja postaram się taki zrobić w gofrownicy, mam dezala więc nie jest słaba. Zobaczymy może coś z tego wyjdzie.