Grillowane kiełbaski z serem feta

Na grillu warto też przyrządzić potrawę z wykorzystaniem doskonale znanego, greckiego sera feta.

grilowane kielbaski z serem
Grillowane kiełbaski z serem feta

Grillowane kiełbaski z fetą są doskonałą propozycją na weekendową przekąskę! Ser ten, przygotowywany na bazie mleka owczego, czasami uzupełnionego o niewielką ilość mleka koziego, zaliczany jest do grupy serów miękkich. Ma charakterystyczny słonawy smak, który podkreślić może charakter naszego dania.

Składniki na grillowane kiełbaski:

  •  8 sztuk kiełbasy na grilla
  •  1 opakowanie Naturalnej Przyprawy do mięs Knorr
  •  1 opakowanie sera feta

Sposób przygotowania:

  1. Przetnij kiełbaski wzdłuż w taki sposób, by utworzyła się kieszonka.
  2. Pokrój ser feta w dosyć długie prostokąty i włóż je do kieszonek. Zamiast fet możesz też użyć na przykład mozzarelli.
  3. Oprósz całość Naturalną Przyprawą do mięsa i grilluj dotąd, aż kiełbaski staną się rumiane.

Jeżeli nie mamy akurat pod ręką innych rodzajów sera, możemy sięgnąć również po zwyczajny biały ser, czyli twaróg, który sprawdzi się świetnie w połączeniu z grillowanymi pomidorami.