Grillowane kiełbaski z serem feta

Na grillu warto też przyrządzić potrawę z wykorzystaniem doskonale znanego, greckiego sera feta. Ser ten, przygotowywany na bazie mleka owczego, czasami uzupełnionego o niewielką ilość mleka koziego, zaliczany jest do grupy serów miękkich. Ma charakterystyczny słonawy smak, który podkreślić może charakter naszego dania

grillowane_kielbaski_z_serem_feta
„Ser feta serwuję nie tylko w sałatce podawanej do dań z grilla, ale również jako dodatek do mięs. Przykładem może być kiełbaska, wypełniona w środku jego kawałkami. Pod wpływem wysokiej temperatury ser taki wytopi się, przez co podczas jedzenia będzie efektownie ciągnął się i rozpływał w ustach, nadając zwykłej kiełbasce oryginalny charakter” – mówi Piotr Murawski.

Składniki:

  • kiełbasa na grilla – 8 sztuk
  • Naturalna Przyprawa do mięs Knorr – 1 opakowanie
  • ser feta – 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  • Przetnij kiełbaski wzdłuż w taki sposób, by utworzyła się kieszonka.
  • Pokrój ser feta w dosyć długie prostokąty i włóż je do kieszonek. Zamiast sera feta możesz też użyć innego, np. mozzarelli.
  • Oprósz całość Naturalną Przyprawą do mięsa Knorr, która doskonale podkreśli smak dania, i grilluj dotąd, aż kiełbaski staną się rumiane.