Grillowane steki z rostbefu z Tequilą

Pikantne potrawy doskonale pasują do naszego grillowego menu. Pyszna i dobrze wypieczona karkówka, pachnące skrzydełka z kurczaka czy doskonale skomponowane szaszłyki w ostrzejszym wydaniu na pewno smakować będą wszystkim zaproszonym przez nas gościom.

rosbef z grilla
Grillowane steki z rostbefu z Tequilą

Najlepszym sposobem na pikantniejsze doprawienie naszych dań może być dodatek różnorodnych ziół i przypraw. Innym świetnym sposobem na wzbogacenie serwowanych przez nas potraw o ostrzejsze smaki jest przygotowanie sosów i dipów, które doskonale uzupełnią ich smak.

Składniki:

  •   steki z rostbefu – 4 sztuki
  •   4 łyżki sos Hellmann’s STEAK
  •   1 łyżeczka Przyprawa do grilla Knorr
  •   sok z 1 pomarańczy
  •   30 ml tequili
  •  1 posiekana papryczka chilli
  •  1 pęczek świeżej kolendry
  •  3 łyżki oliwy z oliwek
  •  1 opakowanie mieszanki sałat
  •  6 sztuk suszonych pomidorów w oleju
  •  3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  •  2 łyżki startego parmezanu lub innego twardego sera

Sposób przygotowania:

  1. Umyj przygotowane mięso, a następnie osusz przy pomocy papierowego ręcznika.
    Wymieszaj w misce sos, Przyprawę do grilla Knorr, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do przygotowywanych steków, miód, sok pomarańczowy, tequilę, oliwę, kolendrę i posiekaną papryczkę chilli.
  2. Przygotowaną marynatą wysmaruj mięso, a następnie odstaw je w chłodniejsze miejsce na 30 minut.
  3. Po upływie tego czasu połóż steki na dobrze rozgrzany ruszt i przez około 10 – 15 minut grilluj je, co jakiś czas odwracając.
  4. Wymieszaj w misce sałatę i pomidory, następnie polej całość oliwą i posyp przygotowanym serem. Wysmażone mięso podawaj z pieczywem i sałatą.