Rozgrzewający gulasz po węgiersku

Każdy z nas miał prawdopodobnie okazję wypróbować gulasz w różnych jego wariantach. Ale czy w oryginalnej wersji również? Jeśli nie, to warto nadrobić te zaległości.

Gulasz po węgiersku
Gulasz po węgiersku

Zapewne największym problemem przy gotowaniu tej potrawy może być znalezienie odpowiednich przypraw, a później dobranie do nich właściwych proporcji. Dzięki niemu osiągniemy wyjątkowy smak tego tradycyjnego węgierskiego dania.

Składniki:

  • 400 g mięsa wieprzowego, np. łopatki
  • 3 łyżki margaryny
  • 100 g pokrojonej w kostkę marchewki
  • 100 g pokrojonej w kostkę papryki kolorowej
  • 100 g pokrojonego w kostkę selera
  • 1 opakowanie Gulaszu Naturalnie smaczne Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojone w grubą kostkę mięso podsmaż w garnku.
  2. Gdy się już zarumieni, dodaj warzywa i przez chwilę je smaż, po czym wlej 400 ml wody i dodaj Gulasz Naturalnie Smaczne Knorr, który wzbogaci smak i aromat soczystego mięsa.
  3. Całość duś pod przykryciem przez około 40 minut, do momentu aż będzie miękkie. Gotowy gulasz podawaj z kaszą lub ryżem.