Kolorowe wrapy z żółtym serem

Popularne wrapy, na dobre zagościły na polskich stołach. Traktujemy je jako przekąski i dania główne. Szybkie w przygotowaniu i wygodne w doborze składników.

kolorowe wrapyNajczęściej dodajemy grillowanego kurczaka lub wołowiny. Smaczne są również w wersji wegetariańskiej.

Składniki na ciasto:

  •  2 szklanki mąki
  • 160 ml gorącej wody
  • 2 łyżki oleju

Składniki na farsz:

  • sałata masłowa
  • kilka plastrów sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • papryka czerwona
  • czerwona cebula
  • jogurt naturalny
  • sól, pieprz
  • oregano

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę zalać gorącą wodą, dodać olej. Wymieszać składniki łyżką, a następnie zagnieść.
  2. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na kilkanaście minut.
  3. Ciasto wałkować na cieniutkie koła. Smażyć na suchej patelni ok. 30 sekund z każdej strony.
  4. Gotowe wrapy posmarować sosem przygotowanym z jogurtu, oregano, soli i pieprzu.
  5. Na sosie ułożyć żółty ser oraz warzywa. Na końcu starannie zawinąć wrapy.