Konkurs z koszem wypełnionym sosami Folwark zakończony

folwark zestaw sosow nagroda

Najlepsze komentarze, które wybraliśmy podczas czytania

komentarz Roberta:

Gdy nadchodzi pora szarej i mokrej jesieni i wygląda na to, że przez dłuższy czas się nic nie zmieni, zaczynam czuć, że pora na przygotowanie popisowego jesiennego dania z pomidora. Z samego rana wyskakują z szafek makrony, przyprawy i pomidory. Zdrowe i pełnowartościowe, danie jesienne musi być też smaczne i bardzo kolorowe.
1 puszka pomidorów obranych i pokrojonych,
1 łyżka cukru,
1 mała cebulka,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki oliwy,
Sos pomidorowy Sambal Folwark,
Dużo świeżej bazylii.

Do małego rondelka wrzucam pomidory, cukier, posiekaną drobno cebulę i czosnek, oliwę, szczyptę pieprzu. Gotuje 15 minut, następnie miksuje na gładki sos, dodaje sosu pomidorowego Sambal, gotuje 10 minut. Gotuję makaron. a jak już wszystko jest na talerzu, dodaje listki świeżej bazylii.

Słodkość pomidorów i ostrość sosu Sambal doskonale się uzupełniają, podkreślając nawzajem swoje smaki. Jest to prawdziwa jesienna obietnica przyjemności i gwarancja zaspokojenia głodu. Sambal od Folwarku ożywia mój sos pomidorowy,który w połączeniu z makaronem tworzy prawdziwą ucztę. Przy przygotowaniu należy również pamiętać żeby gotować z dozą troskliwości zmiksowanej z duża ilością czułości oraz porcją empatii. A przy polewaniu makaronu sosem pamiętajmy, żeby wszystko przełożyć działką elegancji i nadziać porcją namiętności.Wraz z listkami bazylii dodać dużą ilość ciepła subtelności, podawać z uśmiechem oraz odrobiną tajemniczości.

komentarz Ani: okazało się, że to plagiat i dlatego odbieramy nagrodę Ani za przywłaszczenie tekstu i nagradzamy  Agę Maj

W naszej rodzinie mamy taką tradycję – każdą porę roku staramy się jakoś przywitać. Każda z nich kojarzy nam się też z konkretną potrawą którą “inicjujemy” sezon . Jesień witamy potrawą zwaną “pieczonkami lub kociołkiem” . Całą rodziną ( a trochę nas jest ) spotykamy się na ogródku w pierwsze dni jesieni ( kiedy pogoda dopisuje ) .Główną atrakcją wieczoru jest wtedy ognisko i żeliwny kociołek wiszący nad nim. Co w środku ? Liście kapusty, surowe ziemniaki i buraki krojone na talarki, cebula , kiełbasa, boczek i przyprawy m.in ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ,sól. Wszystkie składniki układa się warstwami w kociołku i piecze nad ogniskiem tak długo aż ziemniaki będą miękkie. Do tego ostry sos madziarski lub ketchup i można popaść w nałóg :).Potrawa jest idealna na jesienną słotę – treściwa, rozgrzewająca, zbyt ciężka na upały ale na chłody idealna. Do tego atmosfera ogniska itd – żegnamy letnie grillowanie i witamy jesienne chłody ogniskiem.

P.S.A gdy pogoda nie dopisuje – potrawę można zrobić w domu, w naczyniu żaroodpornym w domowym piekarniku

Komentarz Adrianny Warc:
Idealne danie na powitanie jesieni to rozgrzewające hot-dogi które spełniają wszystkie unijne wymogi .Ich przygotowanie niewiele kosztuje a dzięki produktom z Folwarku niezwykłe emocje na podniebieniu wywołuje .Folwark to polski producent sosów z wysokiej jakości znany a my z całą familią za jego polskie i naturalne składniki go podziwiamy .W Folwarku konsumentów nigdy się nie oszukuje tylko pełne świeżości produkty oferuje . .Poznaję Folwark krok po kroku już od 1991 roku . .Czuje się szczęśliwa z samego rana gdy w moim brzuchu nie gubi swego rytmu sos salsa mexicana .Dzięki produktom .Nieraz na widok produktów z Folwarku brakuje mi tchu zwłaszcza gdy moim oczom ukazuje się sos Barbecue .Mam nadzieje ,że moimi hot-dogami redakcję ,Obcasy ”zachwycę i będę szczęśliwa szła przez polskie ulica .Gdy w posty Obcasów .pl się wczytuje ogrom pozytywnej energii sobie funduję .Nie wiem czy wiecie ale przygotowanie hot-dogów zajmuje tylko 20 minutek i one uspakajają w mig głodowy smutek .Wiedzą wszyscy chłopcy i wszystkie kobietki ,że do hot-dogów najlepsze są świeże bagietki .Niech każdy jesienny dzień do robienia hot-dogów Was zachęca a do ich sporządzenia potrzebna będzie Wam parówka cielęca .
Kto zieleninkę w hot-dogach woli niechaj doda do nich rucoli .Jeśli ktoś miłość do polskich warzyw czuje niechaj sobie w hot-dogu rzodkiewkę zafunduje . .By każdy człowiek jako kucharz czuł się spełniony to niechaj znajdzie w hot-dogu miejsce na ogórek kiszony .Kilka główek polskiej cebuli niezwykłym aromatem nas rozczuli .Pamiętaj by w hot-dogu znalazł się też ketchup Folwarkowy a Twój hod-dog będzie w smaku nietuzinkowy .Nie może w hot-dogach zabraknąć sosu meksykańskiego oczywiście przez polską markę Folwark wyprodukowanego .No cóż ,no cóż świeże bagietki musicie pokroić wzdłuż .Bagietki należy włożyć do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika a każdy sosik Folwarkowy będzie do Waszego brzuszka szybko przenikał . Parówki w małym garnku ugotujcie i wspaniałego smaku swojej familii nie żałujcie .Robiąc hot-dogi zaoszczędzicie w portfelu złotówki a po wyjęciu upieczonych bagietek wkładamy do nich parówki , rucolę, ogórek ,cebulę następnie sosem polewamy i do jury z Obcasów .pl szczerze się

 

WAŻNE!

Wszystkim serdecznie gratulujemy i dziękujemy za wspólną zabawę!

Prosimy o przesłanie danych adresowych w celu przesłania nagrody, na [email protected] w temacie wpisujemy kosz Folwark.