„Kuchnia długowiecznych” Rebecca Katz

Każdy z nas chciałby żyć jak najdłużej. Doskonale wiemy, że właściwe odżywianie ma zasadniczy wpływ na jakość naszego życia, stan zdrowia, a tym samym na jego długość.

„Kuchnia długowiecznych” Rebecca Katz

Co dokładnie należy spożywać i w jakich ilościach, żeby doczekać 100-ki w doskonałej formie? W odpowiedzi na to pytanie może pomóc lektura najnowszej na polskim rynku książki znanej amerykańskiej dietetyk – Rebecci Katz.

„Kuchnia długowiecznych”, bo o niej tu mowa to prawdziwe kompendium wiedzy. Pionierka medycyny żywieniowej opierając się na najnowszych badaniach naukowych wyjaśnia, w jaki sposób produkty takie jak: szparagi, bazylia, kawa, gorzka czekolada, jarmuż, oliwa z oliwek oraz słodkie ziemniaki pomagają wzmocnić odporność, obniżyć poziom cholesterolu, poprawić naszą pamięć, poprawić pracę serca i przede wszystkim wydłużyć nasze życie w sposób znaczący. Książka to nie tylko praktyczne przepisy z wykorzystaniem 16 najpotężniejszych pokarmów wzmacniających zdrowie, ale również zbiór tekstów tłumaczących, co i w jaki sposób należy jeść, by żyć długo i zachować doskonałą formę. Ten praktyczny, pełen smaku przewodnik przedstawia najbardziej skuteczne i smaczne metody wykorzystania żywności w celu poprawy kondycji całego ciała. Katz w przystępny sposób wyjaśnia zdrowotne zalety każdego składnika, proponuje przemyślanie skonstruowane menu dla osób dotkniętych konkretnymi dolegliwościami oraz podaje szczegółowe informacje o wartościach odżywczych tego, co jemy.

Jeśli więc szukasz drogowskazu, który poprowadzi Cię na drodze do lepszego zdrowia, to dobrze trafiłeś. W „Kuchni długowiecznych” nie tylko znajdziesz motywację do wytrwania w postanowieniu zmiany stylu życia, ale też nauczysz się dokonywać świadomych wyborów żywieniowych w przyszłości.