Przepis na pizzę pachnącą domem
Co ważne, w przypadku pizzy nie musimy się ograniczać w kwestii dodatków – każdy ma możliwość dobrania tych, które lubi najbardziej. Tutaj pomysł na pyszną domową pizzę z dodatkiem kiełbasy pepperoni i rukoli:
Składniki:
500...
Karaibski kurczak z grilla z ananasową salsą
W przypadku tłustszych mięs możemy sobie pozwolić na bardziej intensywne doprawienie, jednak w przypadku takiej potrawy, jak na przykład ryba, musimy pamiętać, by wykorzystywać te rodzaje ziół, które nie zdominują jej delikatnego smaku. Szukając...
Piersi z indyka z kolendrą marynowane w mleku kokosowym
Składniki:
600 g piersi z indyka
3 łyżki ketchupu łagodnego
1 opakowanie Przyprawy do grilla Knorr
100 ml mleka kokosowego
1 łyżka kminu rzymskiego
1 pęczek kolendry
2 łyżki oliwy
2 szalotki
1 ząbek czosnku
sok z 1 limonki
Sposób przygotowania:
Piersi z indyka przekrój na...
Ulubiona sałatka Gyros
Przepis łatwy w przygotowaniu
Czas przygotowania: 80 minut
Danie dla czterech osób
Kuchnia fusion
Składniki:
karkówka – 400 gramów
Fix Gyros z paprykowo-ziołowym Knorr – 1 opakowanie
czerwona cebula – 2 sztuki
tortilla – 4 placki (ewentualnie opakowanie nachos)
papryka czerwona –...
Sałatka z karczochami
Przedstawiamy przepisy na świeżą sałatkę z karczochami.
Składniki:
młoda kalarepa 1 szt.
szpinak młody 1 garść
rukola 1 garść
pomidorki koktajlowe 6 szt.
papryka świeża czerwona ½ szt.
pieczarki świeże 3 szt.
ser typu feta 100g
karczochy w oleju 150g
sól, sok z cytryny...
Ślimaczki z bolognese
Składniki:
makaron lasagne - płaty - 12 sztuk
mięso mielone - 500 gramów
pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr - 1 opakowanie
mozzarella - 1 sztuka
świeża bazylia...
Dłuuugie spaghetti – czyli para zakochanych psiaków
Przygotowując pyszny obiad, możemy wykorzystać przepis na podobne danie, które pozwoli nam na choć przez moment przypomnieć sobie klimat cudownych bajek z naszego dzieciństwa. Wersję z klopsikami poleca szef kuchni Knorr, Piotr Murawski:
Klasyczne ragout...
Pizza z karczochami i sosem czosnkowym
Pizza to ulubione danie każdego. Często odchodzimy od klasycznych dodatków zamieniając je wyszukanymi warzywami, czy różnego rodzaju mięsem. Czy karczochy sprawdzą się w pizzy?
Składniki:
Ciasto:
mąka pszenna 0,5kg
drożdże 20g
letnia woda 280ml
olej rzepakowy 4 łyżki
cukier ¼...
Chipsy z tortilli z guacamole
Awokado to jedyny tłusty owoc. Zawiera korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe. To smaczniejszy i zdrowszy odpowiednik masła lub margaryny. Z pomidorami tworzy doskonały duet. Zawarte w awokado tłuszcze, ułatwiają wchłanianie, ważnego dla zdrowia, likopenu...
Dlaczego warto łączyć steki z czerwonym winem?
Stek i czerwone wino to klasyczny wybór nie bez powodu. Dlaczego nie wino białe lub szampan? Trafny pairing steka z czerwonym winem pozwoli wydobyć z mięsa to, co najlepsze, bez ingerencji w jego smak.
Dlaczego...
Kawowy tort brownie na Dzień Matki
Przepis autorki Candy Company – kulinarnego Bloga Roku 2015
Składniki:
Brownie:
300g masła
300g gorzkiej czekolady
5 jajek
150g ciemnego cukru muscovado
120g cukru pudru
120g śliwek kalifornijskich
175g mąki
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
szczypta soli
Masa kawowa:
500g mascarpone
200g śmietany kremówki
1-2 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki kawy...
Przepis na pieczone przepiórki
To smakowite danie, którego nie należy się bać, ponieważ smakuje wyśmienicie, a jego wygląd robi wrażenie. Jeśli szykujecie wystawne przyjęcie przepiórka z twarożkiem to doskonały wybór! Do dzieła.
czas przygotowania: 1.5 h, 4 porcje
Składniki:
2 tuszki...
Grillowane kiełbaski z serem feta
„Ser feta serwuję nie tylko w sałatce podawanej do dań z grilla, ale również jako dodatek do mięs. Przykładem może być kiełbaska, wypełniona w środku jego kawałkami. Pod wpływem wysokiej temperatury ser taki wytopi...
Makaron w orzechowym sosie z warzywami i kurczakiem
Składniki:
400g makaronu
3 łyżki masła orzechowego
2 łyżki miodu
3 łyżki sosu sojowego
Sok z 1 cytryny
200g piersi z kurczaka
1 marchewka
100 g groszku mrożonego lub groszku cukrowego
2 – 3...
Grillujemy: Piersi z kurczaka z serem brie i brzoskwiniami
Ser brie – mistrzowska receptura serowarów francuskich
Ser brie to jeden z najstarszych gatunków francuskiego sera podpuszczkowego, pochodzący z regionu Seine-et-Marne i Marne w okolicach Paryża. Wytwarzany jest zwykle z krowiego mleka. Charakteryzuje go delikatny...