Kulki twarożkowo-kokosowe

Zdrowa przekąska na słodko? Niemożliwe? A jednak! Marka Mój Ulubiony przygotowała przepis na przepyszny deser, który przyrządzisz w mgnieniu oka!

Kulki twarożkowo-kokosowe
Kulki twarożkowo-kokosowe

Twarożek, migdały, kokos i odrobina cytryny to idealny pomysł na deser dla malucha i nie tylko. Smaczne kulki twarożkowo – kokosowe pomogą ci przemycić odrobinę witamin. To też świetna alternatywa dla ciastek, batonów i chipsów.

Składniki:

  • 200 g twarożku kanapkowo – sernikowego Mój Ulubiony
  • 200 g mielonych migdałów, blanszowanych
  • 2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia
  • 50 g cukru pudru (lub więcej, wg uznania) + do obtaczania
  • 1-2 łyżki soku z cytryny lub limonki

Sposób przygotowania:

  1. Twarożek połączyć z migdałami, wiórkami, cukrem i sokiem z cytryny, dokładnie połączyć. Masę schłodzić w lodówce.
  2. Pozostałe wiórki wsypać do osobnego naczynia. Dłońmi oprószonymi cukrem pudrem formować niewielkie kulki, obtaczać w wiórkach i odkładać na płaski talerz lub deseczkę wyłożonej papierem do pieczenia, (jeśli chcemy kulki zmrozić).
  3. Podawać jak najszybciej, do tego momentu przechowywać w lodówce lub lekko zmrozić w zamrażarce.

Wpis znaleziono dzięki:

- Przepis na śniadanie

- Deser

- Kulki twarożkowo-kokosowe