Leczo z grzybami

Jesień to czas grzybów - ich wielbiciele właśnie zaczynają świętować!

Leczo z grzybami

Grzyby stanowią doskonały dodatek do wielu dań. Niewątpliwym jest, że dodają one potrawom wyjątkowego smaku i aromatu – zarówno te świeże, jak i suszone. Leczo z dodatkiem grzybów leśnych do danie, które musi znaleźć się w naszych kuchniach tej jesieni!

Składniki:

  • 250 g grzybów
  • 1 opakowanie Fix Leczo Knorr
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • plastry ananasa z puszki
  • 1 łyżka oleju
  • 150 ml wody

Sposób przygotowania:

1. Pokrój grzyby, cebulę oraz paprykę w cienkie paski w azjatyckim stylu.
2. Podsmaż przygotowane warzywa na rozgrzanym oleju.
3. Posiekaj ananasa i dodaj go do warzyw.
4. Rozmieszaj Fix Leczo Knorr w 150 ml wody, dodaj do całości, po czym duś przez ok. 8 minut. Podawaj gotowe leczo z makaronem.

Wpis znaleziono dzięki:

- leczo

- grzyby

- papryka