Receptura daje nam dużą dowolność – wrzucamy to, co akurat mamy w kuchni. Do sałatki
pasuje zarówno papryka, kukurydza, jak i ogórek konserwowy. Smak gotowego dania
podkreśli sos czosnkowy lub ziołowy. Sałatka podana z dodatkiem pieczywa lub plackami
tortilli zyska uznanie gości.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki Przyprawy do złotego kurczaka Knorr
- 3 kolorowe papryki
- Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
- 80 g sera żółtego
- kukurydza z puszki
- 2 ogórki konserwowe
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki wody
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż, doprawiając dla smaku przyprawą Knorr.
2. Paprykę, ser i ogórek pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.
3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.
4. Połącz wszystkie składniki sałatki i podawaj np. z chipsami nachos. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać do sosu kilka kropel ostrego sosu paprykowego, np. tabasco.