Porzeczkowy chłodnik z orzechami włoskimi i mleczkiem kokosowym

Zupy owocowe to doskonała propozycja na upalne dni. Lekkie, delikatne w smaku, najlepiej smakują lekko schłodzone.

Porzeczkowy chłodnik z orzechami włoskimi i mleczkiem kokosowym

Chłodnik przygotowany na bazie porzeczek, nie tylko zachwyca swoim kolorem, ale również smakiem, który zawdzięcza połączeniu owoców z delikatnym mleczkiem kokosowym i chrupiącymi orzechami  włoskimi Chandler.

Składniki:

  • 2 szklanki porzeczek
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 100 g Orzechów włoskich Chandler Bakalland
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego

Sposób przygotowania:

  1. Porzeczki myjemy i zalewamy szklanką wody.
  2. Gotujemy na małym ogniu przez chwilę, a następnie dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia.
  3. Następnie wywar studzimy i blendujemy na gładką masę.
  4. Przed podaniem dodajemy do zupy mleczko kokosowe oraz posiekane orzechy włoskie. Zupa najlepiej smakuje schłodzona.