Pudding z chia i jeżynami

Weź przykład z kapitana FC Barcelony i zaproponuj swojemu dziecku pyszny i odżywczy pudding z chia i jeżynami.

Pudding z chia i jeżynami

Składniki:

  • 100 g orzechów włoskich
  • pół szklanki mleka
  • garść jeżyn
  • garść jagód goji
  • 1 daktyl
  • 2 łyżki nasion chia
  • łyżeczkę ekstraktu waniliowego
  • ulubiony jogurt

Sposób przygotowana:

  1. Do blendera kielichowego wlej mleko, dodaj daktyl, orzechy włoskie i ekstrakt waniliowy.
  2. Blenduj przez około 5-7 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Przelej masę do dużego słoika i dodaj nasiona chia.
  4. Zakryj miksturę pokrywką i dobrze wstrząśnij, aby upewnić się, że nasiona chia są równomiernie rozprowadzone. Wstaw do lodówki do schłodzenia. Deser będzie gotowy jak tylko nasiona chia napęcznieją. Podawaj z ulubionym jogurtem i dużą ilością jeżyn.